Courgettesoep
Deze gladde, zachte en romige soep is licht gekruid met dille en is niet te zwaar. Het is een eenvoudig recept, maar reuze smakelijk en is goed voor 2,5 liter soep.De soep kan prima ingevroren worden. Ik heb de soep geweckt. Als je de soep gaat wecken, moet je nog geen slagroom toevoegen. Die gaat schiften door het citroensap door het wecken. Als je de soep gaat wecken, dan voeg je de slagroom pas toe op het moment dat je de soep gaat eten.
Courgettesoep: de ingrediënten
Bereidingstijd: 20 minuten- 1,25 kg courgettes (1 grote of 2 gewone of 3 kleine)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1,25 liter kippenbouillon (aangemaakt)
- 1,5 eetlepel gedroogde dille
- 125 ml slagroom
- zout en peper
- sap van een citroen naar smaak
Courgettesoep: de bereiding
Verhit de olijfolie in een grote soeppan en smoor daarin de ui en de knoflook 5 minuten. Snijd ondertussen de courgettes in stukken. Voeg de courgette plakken toe en fruit even mee aan. Voeg daarna de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.Draai het vuur laag en zet een deksel op de pan. Laat de soep ongeveer 10 minuten pruttelen tot de courgette gaar is. Roer dan de dille er door en pureer de soep met een staafmixer of in een foodprocessor. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout. Meng de soep nog een keer goed door met de staafmixer.
Breng tot slot op smaak met citroensap. Als garnering kan je nog een toefje verse dille op de soep leggen.
Voor het wecken van de soep volg je de gebruikelijke stappen (reinigen potten en ringen etc.) en doe je de soep in de potten. Ik heb in dit geval het dubbele van dit recept gemaakt en dat geeft 5 liter soep. Dat werden 4 weckpotten van 1 liter en 2 van een halve liter.
Zet de potten in de pan en weck ze 60 minuten op 100 graden. Laat ze daarna rustig afkoelen op een theedoek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten